Festkjolen er det evige problem

Jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste? Selvom jeg ikke har én eneste ledig bøjle tilbage på mit garderobe stativ, så mangler jeg altid festkjoler! Og det er ikke fordi, jeg ikke har masser af kjoler i min garderobe. Der hænger desværre også kjoler, jeg aldrig har haft på, og så hænger der mange af dem, jeg har brugt én gang. Det er vitterligt som om, at når jeg har brugt en kjole en gang, så mister den al værdi og ryger i kassen med tøj, der skal sælges. Måske er det at sætte tingene lidt på spidsen, for jeg har kjoler, som jeg har ejet i årevis, og som jeg ikke kunne forestille mig at skulle skille mig af med. Det må jo være en indikation af, at det er de perfekte festkjoler for mig, og jeg vil meget gerne præsentere dem for jer, og måske inspirerer det jer til at finde de helt rigtige festkjoler til jer!

Den sorte festkjole til alle sæsoner

Kjolen der gang på gang redder mig fra en vaske ægte tøjkrise er en sort Bruuns Bazaar kjole  i 100 % silke med lange ærmer. Jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at den er noget der minder om 4-5 år gammel; jeg købte det på et af de der people-packed éndags udsalg, hvor alle stativer var fuldstændig rippede, og alligevel hang den her fine sorte kjole tilbage. Den har været på flere gang, end jeg kan huske. På et utal af skønne byture med mine veninder, til vores bachelorfest for næsten 4 år siden (!), en enkelt nytårsaften og en aften med alt for meget cava og mojitos i Barcelona. Så mit første råd til jer lyder, invester i den perfekte sorte kjole, for den er virkelig en lifesaver! Min Bruuns Bazaar kjole er perfekt med alt fra strømpebukser og et par chunky ankelstøvler til bare ben og farverige stiletter. Jeg skiller mig aldrig af med den, uanset hvor mange reparationer det kræver at holde den i live!

Den blå, sommerlige festkjole

Den næste, helt igennem perfekte, festkjole er af nyere dato. Den er faktisk ikke engang et år gammel, og allerede nu ved jeg, at den kommer til at følge mig i mange år. Det drejer sig om en elektrisk blå Acne kjole, som jeg købte på udsalg i sommers på en af mine yndlings online shops youheshe.com. Det er en knælang, lag-på-lag kjole med spaghettistropper og åben ryg i det skønneste lette materiale. Og fordi den her kjole strutter af sommer, er det mange måneder siden, jeg sidst har haft den på, og jeg kan ikke vente til vejret bliver varmt nok, og jeg brun nok, til at jeg kan tage den på igen. Faktisk købte jeg kjolen, fordi jeg stod og skulle på ferie sydpå, Barcelona igen. Jeg manglede den perfekte kjole til en aften, vi havde planlagt ned i mindste detalje med bordreservation på en skøn seafood restaurant og indgang på vores yndlings natklub. Sommerens festkjoler må gerne være farverige, og hvorfor ikke vælge en i sin yndlingsfarve, når nu alligevel sæsonen bare skriger på skarpe farver i kontrast til de søde pastelfarver, som ellers præger modebilledet. Mit råd til jer er i hvert fald, at finder I den helt rigtige korte festkjole, har I den perfekte kjole til de næste mange sommerfester.

Den minimalistiske grønne festkjole

Den sidste af mine festkjoler, jeg vil præsentere jer for, er en flaskegrøn, knælang kjole med lange ærmer fra COS. Som med min sorte kjole, er der her også tale om en kjole, jeg har haft i mange år. Jeg har så mange gode minder fra aftener, hvor jeg har været iført netop denne kjole, altid i selskab med gode venner og masser af, ikke altid lige så gode, cocktails. Faktisk, når jeg tænker over det, har jeg også haft den på et år til jul. Den flaskegrønne farve er meget klassisk, og jeg har brugt kjolen med ankelsokker og grove støvletter for at give kjolen lidt kant, men jeg har også brugt den om sommeren med et kernelæderbælte i taljen og nudefarvede pumps. Jeg tror, det her ultimativt er den kjole, jeg har lånt ud til flest veninder igennem årene. Lige nu hænger den hos en veninde, som manglede en kjole til en weekend med både fødselsdagsfest og barnedåb. Min råd her er, at en klassisk kjole er et sikkert valg, og når kvaliteten er god og kjolen har en farve, der passer til alle, så er det en kjole, som I aldrig skiller jer af med. Selvom det faktisk er mange måneder siden, jeg selv har haft min grønne festkjole på.

At shoppe efter den perfekte festkjole

Jeg har mange flere skønne festkjoler hængende, og mindst lige så mange knapt så fantastiske, men de tre her giver et godt indblik i, hvad jeg synes er den perfekte festkjole. Som i også kan læse, så shopper jeg alle steder! Fra udsalgshelvede i designer butikken til high-street og på online shops. Mit brug af online butikker er stødt stigende, for jeg synes tit, det er nemmere at finde det jeg søger online. Når nu det her blogindlæg handler om festkjoler har jeg derfor fundet nogle sider, hvor I kan finde masser af skønne kjoler i alle prisklasser. Jeg har allerede nævnt youheshe.com, som har nogle af de bedste danske og udenlandske designere, men priserne på siden er også derefter. Et andet bud er siden festkjoler.net, som en shopping portal, der har samlet masser af online butikker, og derfor gør det muligt at finde gode priser på et kæmpe udvalg af kjoler. Den tredje mulighed er selected.dk, som er et Bestseller-ejet brand, der virkelig laver fine kjoler til gode priser. Jeg håber, I finder den perfekte festkjole, som vil redde jer fra fremtidige tøjkriser.