Menu Luk

ATV for voksne

Han er et stort legebarn, ham din fætter Poul, bemærkede min kone, da vi kørte hjemad efter at have besøgt Poul og hans familie sidste søndag. Jeg måtte give ham ret – også da min kone fortsatte med den lidt fortærskede bemærkning om, at jo ældre drenge bliver, des dyrere bliver deres legetøj.

Men Poul nyder tilværelsen ude på det nedlagte landbrug, som han og hans kone købte for et par år siden. Indtil da var de ellers typiske bymennesker, men pludselig sadlede de totalt om og flytte så langt ud på landet, at vi drillende sagde til dem, at de boede helt ude på Lars Tyndskids mark.

De fortalte den gang, at de først og fremmest gjorde det for børnenes skyld. Deres to drenge, der nu begge er over 10 år gamle, skulle have lys og luft omkring sig – og ikke mindst plads til at røre sig på. Og det har de sandelig fået, for der hører en mindre skov samt nogle engarealer med til Pouls ejendom.

Det med legebarnet var fra min kones side en hentydning til, at Poul for nylig har købt sig en ATV, som han bruger meget af sin fritid på at drøne rundt på. Da han fortalte om sin nyanskaffelse i telefonen, vidste jeg godt, hvad en ATV er, og jeg besvarede min kones spørgsmål med en forklaring om en mindre, firehjulet motorcykel, der er bygget til at klare sig i terrænet.

Men jeg kom lidt til kort, da hun så spurgte mig, hvad de tre bogstaver er en forkortelse for. Hvis jeg havde hørt det, havde jeg i hvert fald glemt det igen, så jeg måtte på nettet for at tilfredsstille hendes – og vel også min egen – nysgerrighed. Kort efter kunne jeg triumferende fortælle hende, at de tre bogstaver er en forkortelse for All-Terrain Vehicle, hvilket jo passer fint til køretøjets egenskaber.

Da vi i søndags var ude at besøge dem på landstedet, som vi har valgt at kalde det, tilbød Poul mig at prøve en tur på hans ATV, og det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til. Poul har etableret en godt to kilometer lang bane i terrænet ved ejendommen, og den bane stiller faktisk store udfordringer til sådan en firehjulets motorcykel. Det måtte jeg erkende, da den ældste af Pouls drenge, Kent, kom drønende forbi mig på sin lille pocketbike, som han havde fået til sin 13 års fødselsdag.

Men sjovt var det i hvert fald at drøne rundt i terrænet på ATV’en, og jeg kan godt forstå Poul, når han ønsker at give sine drenge mulighed for at snuse til hestekræfterne under forhold, som ikke er så farlige, som hvis de skulle slippe dem løs ude i trafikken.

Poul fortalte mig, at han agtede at købe en billig ATV til sin yngste søn, Lars, der snart fylder 12. Han havde funder ud af, at man kan få en eldrevet ATV med begrænsede fartressourcer, og sådan en tænkte han på at købe til Lars.

Umiddelbart lyder det som voldsom forkælelse, men drengene har langt til de nærmeste kammerater, så det er vel rimeligt nok, at de har den slags legetøj derhjemme.