Menu Luk

Sommerferie er tyvenes højtid

Sommer og sol – i hvert fald sydpå – er den tid på året, hvor mange danske familier forlader deres hus eller lejlighed for at drage på en, to eller tre ugers ferie langt væk hjemme fra. Og i Danmark et det jo en nødvendighed i år, hvis man ønsker at få lidt sol og temperaturer, der gør korte bukser og bikini til en brugbar beklædning.

Og når katten er ude, spiller musen på bordet. Det er nemlig i sommerferien, at indbrudstyvene arbejder på højtryk. Mange tror, at det kun er i juletiden, at de kriminelle har travlt med indbrud, men det er helt forkert. Et villakvarter hvor mange er bortrejste i flere uger er “gefundenes fressen” for indbrudstyve.

Tyverialarmer skræmmer tyvene

Mange private hjem har i dag installeret en tyverialarm, og det hjælper faktisk. Det er ikke en vandtæt garanti mod indbrud, men tyverialarmen holder en god del af tyvene væk. De søger i stedet til andre huse, der ikke har tyverialarm monteret klik her.

Politiet oplyser, at antallet af gennemførte indbrud reduceres dramatisk i kvarterer, hvor de fleste har fået installeret en alarm. Til gengæld går det hårdere ud over de hjem, der ikke har. Men man kan vel godt tillade sig at sige, at det er et bevidst valg at undlade at installere en tyverialarm, når de nu er blevet så billige, som de er?

Tyverialarm kan gøres ret billigt

Det kan gøres både enkelt og billigt og stadig have den fulde og vigtige præventive effekt. Der findes i dag adskillige firmaer, der tilbyder komplette alarmsystemer, som man selv kan montere – eller naturligvis få monteret. Et af disse firmaer er Protech, hvor det er muligt at købe stort set alle kategorier og størrelser af alarmsystemer. Firmaet kan besøges på deres hjemmeside: Protech Tyverialarmer

Det er nok på sin plads at slå fast i denne artikel, at såfremt du som husejer er i tvivl om, hvorvidt du kan montere en komplet tyverialarm selv, skal du overlade monteringen til fagfolk. Det ville jo være aldeles forfærdeligt at tage afsted hjemme fra i godt tro om, at huset er sikret – for så at vende tilbage til et ryddet og vandaliseret hjem, fordi alarmen ikke virkede, som den skulle.

Køb gerne online

Der er absolut intet galt i at købe sit tyverialarmsystem på nettet, når blot det sker via en seriøs og professionel leverandør, der kan supportere og rådgive i det nødvendige omfang. Disse leverandører er der heldigvis flere af. En af dem er firmaet Boalarm, som sælger alarmsystemer online – og det er i hvert fald et af de steder, hvor du roligt kan købe en tyverialarm. Butikken finder du her.

Jeg har selv købt alarmsystemer tidligere, men jeg har nu ikke selv monteret dem. Generelt har jeg den holdning, at den slags skal overlades til fagfolk. Jeg vil også hellere bruge min tid på andre ting end at gå og lege handymand faktisk. Der, hvor jeg bor nu, har vi både tyverialarm og brandalarm, der er koblet direkte til brandvæsen og politi. Det synes vi er en rar tryghed at have.