Menu Luk

Tænk på miljøet når du vælger håndtørrere til det offentlige toilet

håndtørrere

På mange offentlige toiletter finder man papirholdere i ét væk, som udgør et enormt forbrug af ressourcer – dette forbrug kan formindskes enormt, hvis man installerer håndtørrere på det offentlige toilet. Forbruget af papir medfører store konsekvenser for miljøet, og nedfældningen af regnskove er da også en af de største kilder til global opvarmning. Det er let at gøre en aktiv indsats i det små, og det kan blandt andet være ved installation af særligt miljøvenlige håndtørrere til det offentlige toilet. Ikke nok med at miljøet får en mindre belastning, så får de månedlige udgifter også en ordentlig reduktion af røde tal.

håndtørrere

Miljøvenlige håndtørrere og procentvise besparelser

Det kan være noget flyvsk at tale om besparelser generelt, men det er muligt at sætte tal på. Først og fremmest er der de økonomiske besparelser ved installationen af miljøvenlige håndtørrere, når de erstatter de gamle papirholdere. Her kan udgifterne reduceres med op til 95%, da papir ikke længere skal indkøbes, da alt foregår over elektricitet. Erstatter du den konventionelle håndtørrer med en mere miljøvenlig én af slagsen, så kan du se frem til en besparelse på 80% på elregningen. Dertil kommer tidsbesparelserne, som også er relevante – med håndtørrere i stedet for papirholdere kan du se frem til en tidsbesparelse på 100%, da der slet ikke skal tømmes skraldespande eller fyldes op med papir. Det hele kører på elektricitet, og kræver altså ikke konstant arbejde.

Sikkerhed – selv på udsatte offentlige toiletter

Visse offentlige toiletter kan være udsat for hærværk i varierende grad, og hvis dette er tilfældet, så har man sikkert erfaret, at papirholdere ikke er en ideel løsning. Papiret kan hurtigt forsvinde, og oprydningsarbejdet herefter kan være mildest talt belastende. Det er muligt at installere miljøvenlige håndtørrere, som også er hærværkssikret, så de kan stå imod selv de ondeste intentioner. Det er ikke relevant for alle offentlige toiletter, men det skal med i overvejelserne, at dette er en mulighed.