Køb af hvidevarer til køkkenet

Når der skal investeres i hvidevarer til hjemmet, vil det ofte medføre en række overvejelser. Heriblandt er der nogle overordnede beslutninger at træffe, som vedrører pris, personlige præferencer samt hvilken plads, der er til rådighed for at lade en bestemt hvidevare installere. Men dertil er der også nogle bestemte overvejelser at gøre sig, som er forbundet med, hvilken hvidevare, der søges efter.

 

 

En hvidevare til køkkenet

Her er et overblik over, hvilke overvejelser, som specielt gør sig gældende ved køb af hvidevarer til køkkenet, når der skal investeres i et nyt køleskab, en ny ovn eller en ny kogeplade.

Køleskabe

Når det gælder en investering i et nyt køleskab, bør opmærksomheden rettes imod, at disse både fås til indbygning, integration eller som fritstående. Det er hjemmets rammer, som vil være afgørende for, hvilken en af disse tre typer af køleskabe, det vil være mest hensigtsmæssigt at anskaffe sig.
Det indbyggede køleskab skal dækkes med sidebeklædninger, mens det integrerede køleskab foruden sidebeklædninger også skal monteres med en frontbeklædning, der matcher ens øvrige køkkenlåger. Med henblik på en investering i et køleskab til integration, er det vigtigt at undersøge, hvorvidt det er muligt at anskaffe sig den ønskede frontbeklædning. Hvis ønsket imidlertid ikke er et integreret køleskab, kan det være relevant at gøre sig nogle tanker omkring, hvilket materiale eller hvilken farve køleskabet skal have.

Nutidens køleskabe er i større eller mindre grad udstyret med specielle funktioner. Dette kan være alt fra digital temperaturvisning på fronten af køleskabet til en indbygget funktion i køleskabet, der kan sikre en god holdbarhed på ens grøntsager. Det er derfor en fordel at tænke igennem, hvilke funktioner i et køleskab, der kunne være til stor gavn i hverdagen.
Sluttelig er det vigtigt at undersøge, om et køleskab har den fornødne kapacitet til opbevaring af madvarer. Derfor må man være opmærksom på, hvor meget køleskabet kan rumme, hvilket opgøres i litermål. Du kan finde et billigt køleskab hos WhiteAway.com

Ovne

Hvis det er en ny ovn, som mangler i køkkenet, er der ligeledes nogle tanker at gøre sig, inden den endelige beslutning træffes. En ovn kan enten fås i et traditionelt komfur, der også har en kogeplade indbygget eller som en indbygningsovn. Sidstnævnte fås som en almindelig ovn, en dampovn, kombiovn eller mikroovn.
Ligesom det er tilfældet med køleskabe, er det også vigtigt at undersøge, hvor meget plads, der er i den ovn, man har udset sig. Således vil antal liter være et udtryk for, hvor meget det er muligt at lave i ovnen ad gangen.

Dertil vil ovne ofte, afhængig af model, have et vist antal tilberedningsprogrammer og eventuelt nogle features, som kan sikre et godt madlavningsresultat. I tilknytning til ovne, er det også værd at nævne de to begreber Pyrolyse og Katalyse. Begge er en selvrensningsfunktion, der kan lette rengøringen af ovnen, men måden, hvorpå de to fungerer, er forskellig. Pyrolysen opvarmer ovnen til over 500 °C i en periode på to timer, hvilket omdanner alt skidt og snavs i ovnrummet til en aske, der kan tørres væk med en klud efter afkøling. Katalyse derimod er en emalje, der kontinuerligt vil nedbryde skidt og snavs i ovnen, når den er tændt og indstillet til mere end 200 °C.

I dag er det muligt at få en sidehængt ovn i stedet for den traditionelle bundhængte ovn. En sidehængt ovn åbnes på samme måde som et køleskab, hvilket gør det muligt at komme helt tæt på ovnrummet. Dog skal indretningen i køkkenet være til, at ovnlågen kan åbnes til siden.

Kogeplader

En kogeplade kan anskaffes i en komfur-løsning eller hvor kogepladen skal indbygges i køkkenbordpladen. Overordnet er der fire typer af kogeplader på markedet bestående af induktionskogeplader, glaskeramiske kogeplader, gaskogeplader og massekogeplader.

Foruden størrelsen på en kogeplades kogefelter samt anvendelsesmuligheder i forhold til varmeindstillingen, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad der kendetegner de forskellige typer af kogeplader og finde ud af, hvilken kogeplade, der lever op til ens behov.

Induktionskogeplader er den nyeste opfindelse inden for kogeplader, hvor ens kogegrej opvarmes ved hjælp af et elektromagnetisk felt. Dette er både energibesparende og utrolig funktionelt, men kræver til gengæld, at gryder og pander er udstyret med en magnetbund. Find din nye kogeplade hos Skousen.

Keramiske kogeplader kan derimod benyttes med al slags kogegrej, da opvarmningsprocessen er en anden. Herudover ligner den til forveksling en induktionskogeplade af udseende.

Det er også muligt at få en gaskogeplade, hvor maden opvarmes ved hjælp af gas i form af en tilslutning til bygas eller flaskegas. At lave mad over gasblus giver en stor kontrol, hvor et temperaturskifte hurtigt registreres. Dette er dog også muligt på en induktionskogeplade, men det har uden tvivl også en charme at tilberede mad på en gaskogeplade.

Sluttelig er der massekogeplader, som er den traditionelle og gammeldags type kogeplade. Denne bliver mere og mere sjælden, eftersom de to førnævnte typer af kogeplader i dag foretrækkes i mange husholdninger. Dertil er massekogepladen ikke fordelagtig i forhold til energiforbrug, hvilket også lader sig afspejle i, at denne type kogeplade er billig at anskaffe sig.