Flyve billigt?

Det blev til en hel aften med hyggelig snak om ferier, da min kone og jeg i aftes havde besøg af vores gode venner, Finn og Aase. Det kom sig af, at de glædestrålende fortalte, at de lige havde købt en charterrejse til Rhodos, hvor de tager nej sidst i juni måned på en 14 dages ferie.

Det fik min kone til at bemærke, at det faktisk er mange år siden, vi sidst har været på charterferie. Efter at børnene var flyttet hjemmefra, valgte vi nemlig en helt anden type ferie, hvor vi i stedet for at købe en færdig pakke med både fly og hotel hellere vil tage af sted til vores rejsemål og så selv finde et hotel, når vi er nået frem.

På den måde har vi haft mange spændende og oplevelsesrige ferier, som vi bestemt ikke mener har været dyrere, end hvis vi havde bestilt en charterferie. Det hænger også sammen med, at vi ikke lægger os alt for fast på, hvor vi vil hen.

For eksempel havde vi sidste vinter besluttet os for at holde et par ugers ferie et sted, hvor klimaet er langt mere venligt end herhjemme, og vi havde egentlig De Kanariske Øer i tankerne, men så faldt vi over nogle usædvanligt billige flybilletter til Thailand, og da vi ikke havde været der før, valgte vi så det.

Vi er nok kommet over den alder, hvor en ferie absolut skal tilbringes på en solbeskinnet strand, så vi vælger ofte et tage på storbyferie i stedet for. Det startede vi med for nogle år siden, da min kone var så heldig at vinde to flybilletter til Paris i en konkurrence på sin arbejdsplads. Dem benyttede vi til en uforglemmelig ferie i byernes by, og den ferie var faktisk første gang, vi valgte at vente med at finde et hotel, til vi var fremme på destinationen.

Men siden da har vi altid valgt at undlade at få det med hoteller på plads hjemmefra. For eksempel var vi for tre år siden på en dejlig rejse i USA. Vi havde fundet nogle billige flybilletter til USA på en søgemaskine på nettet, og så fløj vi til San Fransisco, hvor vi lejede en bil og kørte rundt i Californien i et par uger.

Finn og Aase forstod ikke helt, at vi turde tage af sted uden at have sikret os et hotel i hvert fald til den første nat, men vi har nu aldrig haft problemer med at finde en overnatningsmulighed. Det havde vi heller ikke for et par år siden, da vi havde købt et par flybilletter til London. Da vi landede i lufthavnen, bad vi en taxichauffør hjælpe os med at finde et velbeliggende hotel, og det gik fint.

I år har vi besluttet, at vi til efteråret vil holde en ferie i Istanbul, som siges at være en spændende by. Så nu skal vi snart i gang med at søge på nettet efter billige flybilletter til Tyrkiet, og så finder vi bare et hotel, når vi er landet.

Med hjælp fra rejsepriser.dk er det bare billigere at rejse!