Menu Luk

Få Arne Jacobsen i hjemmet med Stelton

Arne Jacobsen er en af de mest kendte danske designere i verden. Man kender ham mest for stolene Syveren, Myren, Svanen og Ægget, men faktisk var han også arkitekt og har især skabt en lang række moderne enfamilieshuse tilbage i 30’erne og 40’erne, men har også skabt store bygningsværker som f.eks. det ikoniske rådhus i midten af Aarhus, Danmarks Nationalbank og SAS-hotellet i København.

Alle der går bare lidt op i design og hjemmet drømmer om at få noget Arne Jacobsen ind i sit hjem, men det er ikke for alle at købe Ægget til sin stue f.eks. Arne Jacobsens møbler er meget dyre og kræver et dybt dyk i pengepungen.

Men faktisk ER det muligt nu at få lækkert Arne Jacobsen design ind i sit køkken, fordi det danske designfirma Stelton har lavet en række artikler i samarbejde med netop Arne Jacobsen. Så på den måde er det nu faktisk muligt at få ægte Arne Jacobsen-ting i hjemmet uden at skulle spare sammen i mange måneder.

Stelton er klassisk og moderne dansk design til dit hjem og dit køkken. Firmaet er især kendt for sine kaffekander og termokander, men laver også mange andre lækre ting. Især den høje, dengang anderledes, termokande skabte det Stelton vi kender i dag.

Lad os kigge nærmere på nogle af de lækre ting fra Stelton, som Arne Jacobsen har haft en finger med i spillet omkring.

Ført og fremmest ser vi på det der nærmest er Steltons varemærke, kaffekanderne. Her har Arne Jacobsen lavet en meget specielt, men virkelig flot model for Stelton. Den rummer hele 1,5 liter kaffe og der er dermed nok til lang tid eller til mange gæster på én gang. Det er typisk Stelton: både praktisk og stiligt på én gang. Kaffekanden er fremstillet i poleret rustfrit stål og er høj og slank i udførslen. 25 centimeter i højden måler denne unikke kaffekande. Noget af det der gør denne Stelton-kande til noget helt specielt er dens hældetud, der i stedet for som normalt at være en lille tud i toppen af kanden, er en lang elegant tud, der starter i bunden af kanden og strækker sig opad og udad. Dertil kommer den for Arne Jacobsen karakteristiske sorte hank  med hul til pengefingeren, som også går igen på andre af de produkter Stelton har lavet i samarbejde med den danske designer.

Dette kan f.eks. være stempelkanden der også er fremstillet i poleret rustfrit stål og ligner ovenstående kaffekande, blot uden den lange tud. Stempelkanden har en mere traditionel lille tud i toppen af kanden og måler kun 20 centimeter i højden, men den ikoniske hank er den samme, og man er slet ikke i tvivl om at det er et stykke virkelig veludført design man står med mellem hænderne når man ser denne stempelkande. Det praktiske element er at kanden er dobbeltvægget og dermed også holder på varmen. Så det er både en stempelkande og en termokande i en og samme fantastisk flotte indpakning.

Hvis du ønsker klassisk design og lækker stil i dit køkken, skulle du se nærmere på Steltons Arne Jacobsen-produkter.

Andre artikler