Brug internettet til at spare penge

Det kan være en smule deprimerende at tænde for fjernsynet i disse dage, da nyhederne og TV-avisen altid skildrer en eller anden ny vinkel af den økonomiske krise. Usikkerheden omkring de finansielle rammer fylder rigtig meget, og det kan derfor være svært at følge trop på økonomernes anbefaling om at bruge penge for at få gang i hjulene igen. Du sidder sikkert med en eller anden lyst til at forkæle dig selv med et køb af et eller andet nyt og lækkert, men det kan være lidt svært at forsvare det, når situationen er, som den er.

 

Du behøver dog ikke helt at undvære selvforkælelsen, hvis du blot udviser lidt økonomisk ansvarlighed. Der er med andre ord forskel på at købe en taske til 4000 kr. eller en til 500 kr. Har du en smule tålmodighed i forhold til at foretage dit køb, kan du desuden med fordel anvende internettet til at holde øje med priserne og eventuelt finde den ønskede ting ekstra nedsat. Internettet er et rent slaraffenland for personer, der ønsker at gøre en god handel, hvorfor du med fordel kan benytte de mange muligheder, som den virtuelle verden byder på. Herunder følger derfor en række hurtige råd til, hvad du kan gøre, hvis du ønsker at forkæle dig selv uden at rippe kontoen.

 

  1. En mulig tilgang til et kommende køb kan være, at du først starter med at sælge ud af dine egne ting. Har du noget tøj, nogle tasker eller sko, som ikke ser slidt ud, kan du med fordel sælge det videre til andre. Måske har du et par fejlkøb hængende, som stadig har mærket siddende på sig? Generelt set sælger kendte mærker bedst, men mindre kendte mærker kan også godt sælges. Essensen er blot, at beklædningsgenstandene skal være velholdte og uden tegn på slitage. Der findes en række hjemmesider til dette formål, og du kan jo eventuelt overveje at oprette annoncerne mere end et sted. En anden vigtig ting i denne sammenhæng er, at du er realistisk, når du fastsætter prisen. Kræver du 200 kr. for en bluse, der oprindeligt har kostet 250-300, kommer dine annoncer til at ligge i lang tid.
  2. Anvend selv ovennævnte sider til at se, om der findes noget i andre folks gemmer, som kan tilfredsstille din købelyst. Du vil blive overrasket over at se, hvor meget folk egentlig køber uden at anvende det, hvorfor du sagtens kan gøre et godt køb på bekostning af andres fejlkøb. Selvom tingene står med en fastsat pris, skal du samtidig gøre forsøget med at byde på varen. De fleste vil være villige til at forhandle, da de jo nok også er ved at samle penge sammen til et andet køb.
  3. Væbn dig selv med tålmodighed og være kreativ i din søgning på internettet. Man kan være forfalden til kun at besøge de hjemmesider, som man kender i forvejen, men der findes rigtig mange muligheder. Alene ved at google ”billigt dametøj” vil du få en liste med en række forhandlere, som du måske ikke kendte til i forvejen.
  4. Der findes efterhånden en række forhandlere af velholdt second hand tøj (genbrugstøj), men de kan være svære at finde på rede hånd. Ved at søge på ”second hand online” vil du komme en del af vejen. Det er her vigtigt at huske på, at mange af forhandlerne sætter en stor ære i at sælge flot og moderigtigt second hand tøj og tasker, hvorfor du faktisk vil kunne gøre nogle ret gode fund.
  5. Led efter gode tilbud i de mange forskellige webshops, brug en prismaskine som Pricerunner eller Kelkoo eller gå ind på en hjemmeside der har samlet produkter fra flere forskellige butikker og find gode tilbud der. Hvis du tilfældigvis er på udkig efter noget billigt dametøj så prøv en side som http://www.dametoejonline.dk.