Biopejs – Let adgang til hygge

Du har måske nok hørt om biopejse, men er du alligevel lidt usikker på, hvad en biopejs er, kan du læse mere om dem her. Biopejse er et bruger- og miljøvenligt alternativt til de traditionelle brændeovne. De hverken ryger eller soder, kræver ingen skorsten eller store installationer, og så er de oveni købet let anvendelige og nemme at vedligeholde. Biopejsene brænder på bioethanol, og de udskiller derfor hverken farlige dampe eller giftstoffer. De er altså et miljøvenligt alternativ til de traditionelle biopejse, og langt nemmere at anvende. Samtidig har du også mulighed for let og effektivt at justere varmen, der kommer fra pejsen.

Set i forhold til de traditionelle brændeovne slipper du for alt besværet med skorsten, røgslør, snavs, rengøring samt brænde. Du kan placere biopejsen, hvor du vil. Det er derfor helt op til dig, hvor din nye pejs skal varme i hjemmet. Om du vil have den stående på gulvet eller hængende på væggen, er også dit valg. Klik dig igennem det store udvalg og find frem til den pejs, der passer til din smag.

Hvor den traditionelle brændeovn altid vil have sit faste ståsted, har biopejsen også klare fordele. Den har du nemlig mulighed for at rykke rundt i rummet, når indretningen ændres. Pejsen er let at flytte rundt i rummet, og du er derfor ikke begrænset af en faststående pejs ved nye indretningsideer. Det eneste krav er dog, at du bruger biopejsen i et rum, hvor der er mulighed for frisk lufttilgang. Derudover har du også mulighed for at tage pejsen med ud på terrassen, så den kan lune i de lange sommeraftener.

Hvordan fungerer den?
En vigtig information at give er, at biopejsen ikke kan anvendes til opvarmning af hjemmet ifølge eksperterne fra bioburn. De bløde flammer skal i stedet anvendes til hygge og ro i dine rum. Selvom biopejsen ikke direkte kan anvendes til opvarmning af hjemmet, er det alligevel muligt at få rummene til at stige i temperatur. Det anslås, at biopejsen kan opvarme en sommerstue om vinteren eller hæve temperaturen i et 20 kvadratmetersrum med op til tre-fire grader.

Biopejsene brænder på bioethanol, og de udskiller derfor hverken farlige gasser eller giftstoffer. Det eneste der kræves er, at du ligesom ved tændte stearinlys har et vindue på klem eller lufter ud. Pejsene fungerer nemlig efter samme princip som stearinlys, da de blot tager lidt af den ilt, der er i rummet. Flammerne i pejsen er bløde, og grundet brændstoffet er det eneste, der bliver tilbage, en lille ubetydelig mængde vand.

En biopejs er lettere anvendelig end en traditionel brændeovn. Den er nem at tænde op i og kræver stort set ingen vedligeholdelse. Pejsen fungerer på den måde, at bioethanolen påfyldes, og flammerne antændes med en langhalset lighter. Efter kun få minutter er resultatet en varm og hyggelig flamme, der lyser op i rummet. Bliver pejsen for varm, kan man blot skrue ned for varmen eller lukke åbningen til bioethanolen, så pejsen slukkes helt. Ønsker man at genopfylde, kræver det blot, at man venter 15 minutter, til pejsen er kølet helt af, og den igen er klar til brug.

Alt efter hvor stor flammen skal være, og dermed hvor meget varme du ønsker i rummet, kan prisen på brugen af biopejse variere en del. Prisen afhænger sammenfattende af bioethanolen, flammens størrelse samt biopejsen, da nogle pejse har større åbninger end andre. Et regnestykke udført af bioburn viser at en biopejs ikke behøver at koste mere end 10 kr. / timen i drift, hvilket ikke er helt ved siden af.

Er du nysgerrig efter at blive klogere på biopejse er der masser af kilder på internettet. Jeg anbefaler at du besøger www.bioburn.dk og læser nærmere omkring biopejse. Der er masser af god information samt priser på samtlige biopejse.