Menu Luk

Køb billig bioethanol til pejsen

Flere og flere virksomheder er begyndt at sætte gang i design og produktion af biopejse, og som et resultat har flere danske hjem fået sig en biopejs. De typiske modeller er små bordpejse der ikke fylder meget, er billige – men som alligevel skaber en hyggelig stemning. De skaber et godt alternativ til stearin lys, og giver lige lidt mere stemning, lys og varme. De fleste lykkelige ejere har dog et lille problem, nemlig at finde et sted hvor de kan købe bioethanolen – billigt.

Sådan er bioethanol lavet

Bioethanol blev for alvor kendt da man begyndte at anvende det til biler for at gøre benzinen lidt mere grøn. Bioethanol er udvundet af organiske planter som er sukker- og stivelsesholdige, ofte i form af majs, sukkerroer og lignende. Væsken er destilleret så meget, at den ved afbrænding er ganske ren, og derfor kun udleder en meget lille mængde kultveilte og vanddamp. Derved opdagede man muligheden for at anvende det som en kilde til åben ild uden behov for skorsten. Bioethanol til biopejse udgør dog en meget lille mængde af den samlede mængde bioethanol der sælges, og derfor er prisen, desværre, stadig lidt høj.

Køb det rigtige bioethanol, og opbevar det rigtigt

På grund af høje priser kan man godt fristes til at købe lidt større mængde for at opnår billige priser, det er dog ikke en optimal løsning. En stor mængde bioethanol i hjemmet kan udgøre en nødvendig risiko, for hvilken du kun sparer håndører i sidste ende. Det kan heller ikke betale sig at gå på kompromis med kvaliteten af bioethanolen, og man skal altid sørge for at væsken er flydende, har en klar farve og er tiltænkt brug i en biopejs. På internettet kan du købe bioethanol til din biopejs til en lav pris, der sendes direkte til din dør. Du kan flere steder også afhente varen og spare fragten, typisk koster bioethanolen omkring 35 kr literen, og den fås ofte på 1 liters dunke. Vores anbefaling er at man holder sig fra bioethanol på mere end 1 liter, idet de bliver sværere at håndtere.

Respekter ilden

Mange tror ikke at ilden er ægte, og nogle tager ret let på det faktum at bioethanol er en brændfarlig væske. Bioethanol er meget atændeligt når det er varmt, og det er faktisk derfor man skal vente med genopfyldningen af en biopejs der lige er slukket. Ofte er brændkarret fantastisk varmt, og det betyder at væsken lynhurtigt bringes højt op i temperatur – og når man så tænder får man en stor flamme meget pludseligt. Derfor er det vigtigt at man respekterer bioethanolen & ilden, og at man tænker sig om ved genopfyldning, optænding og generel brug.