Menu Luk

Selvbruner

Selvbruner, er en fantastisk opfindelse til at dække den blege vinterkrop med en total lækker sommerbrun farve. Jeg har købt en rigtig god økologisk selvbruner fra Økoshoppen.dk, men inden jeg købte den undersøgte jeg en masse omkring selvbruner, som jeg gerne vil dele med jer.

Det som er smart ved en selvbruner er jo ligesom, at man ikke behøver at gå i solarium og udsætte sin krop for en masse meget farlige stråler. Nu kan man blive brun uden farlige stråler. Min første tanke var så, om det nu ikke også er farligt og bruge en creme på kroppen, som gør, at man bliver brun i løbet af få timer.

For det første fandt jeg ud af, at det vigtigste af alt, er at bruge en økologisk selvbruner uden parabener og andre kemiske stoffer.

Når man bruger en selvbruner eller en selvbruner spray, så er det ikke huden eget pigment som man påvirker. Økologisk selvbruner virker kun på hudens overflade og virker også kun i det yderste cellelag og det bliver jo hele tiden slidt af. Det er også derfor, at når man bruger selvbruner kan man nogle gange komme til at se beskidt ud. Det er det yderste cellelag som falder af og kan måske sætte sig i tøjet. Det er også derfor, at selvbrunernes effekt er kortvarig og man skal gentage behandling for at opretholde den gyldne farve.

Man kan selvfølgelig undgå, at man kommer til at se beskidt ud når man bruger selvbruner. Man skal blot huske og bruge en bodyscrub inden man går i gang med selvbruner.

Der bliver konstant forsket i de stoffer man bruger i kosmetik, men man har aldrig fundet noget i selvbruner, som skulle være skadeligt for ens helbred. Og dette gælder også på lang sigt.

Det som jeg har fundet ud af er, at man roligt kan smøre sig med selvbruner eller bruge selvbruner spray, så længe det er en økologisk selvbruner. De økologiske selvbrunere indeholder jo ikke parabener eller andre farlige stoffer. Alt i alt, så er det i hvert fald bedre end at gå i solarium.

Sidst i min undersøgelse fandt jeg ud af, at det faktisk kan være rigtig svært og bruge en selvbruner, hvis man altså ikke gør det rigtigt. Det vigtigst er altså, at bruge den rette teknik og bruge det rette produkt. Produktet har jeg fundet, så nu gælder det bare teknikken.

For at man får en god fugtet overflade til selvbruneren, så er det en god ide, at man bruger fugtighedscreme på hele kroppen efter badet i et par dage før brugen af selvbruner. Skal man barberes eller vokses, så er det en god ide og gøre det cirka 24 timer inden. Lige inden man går i gang med påføring af selvbruner, så skal man bruge en god bodyscrub over hele kroppen, så de døde hudceller kommer af og man får en jævn overflade. Efter scruben påfører man igen fugtighedscreme. Når det så er tørret helt ind kan man begynde påføring af økologisk selvbruner.

 

 

Andre artikler