Menu Luk

Ryge forbud i New York

rygeforbud

Jeg har lige været på ferie i New York, og det vil jeg sige at jeg fik noget noget af et chok. Jeg var ikke klar over det på forhånd, men byen har valgt at indføre et rygeforbud, der gælder store dele af de offentlige parker, veje og tæt befolkende områder i byen. Det betyder, at hvis du fx. er oppe omkring Times Square, så er der rygning forbudt. Det er lidt vildt, for det er den første gang at Verden har set et rygeforbud udendørs.

Det er dog ikke første gang at New York går forrest i kæmpen imod rygning. Det er snart 10 år siden, at New York som den første by i Verden indførte et rygeforbud på restauranter. I lyder det jo meget normalt, men på det tidspunkt der var den lov virkelig noget man ikke kunne forestille sig. Rygelovgivningen bliver hele tiden strammet op, så man skal nok også regne med, at der vil komme en snak om noget lignede i Danmark. Hvis du er ryger, så kan du nok lige så godt begynde at forberede dig på det. Jeg var selv stor ryger, og da jeg ankom med fly til byen, der havde jeg en forestilling om, at jeg bare lige skulle ud af flyet, så ville jeg have mulighed for at ryge efter den lange tur. Sådan skulle det dog ikke gå, for det gik op for mig, at jeg først skulle igennem hele paskontrollen. Der var lang kø, så der gik da det meste af 2 timer igen vi var igennem. Jeg vil blot til info sige, at jeg var lige ved at blive sindssyg til sidst. Jeg havde jo ikke lige overvejet hjemmefra, at jeg skulle have haft en e cigaret med mig i flyet, så den lige kunne have taget toppen af mit behov for nikotin. Da vi var kommet igennem, og kom udenfor, der skulle jeg bare ryge. Det var jo 12 timer siden, og jeg havde siden vi lettere i København haft lyst til at ryge. det er jo nok lidt når man ved man ikke kan, så har man jo endnu mere lyst til det.

Vi landende i Newark, så vi havde et lille stykke ind til byen. Vi fandt dog et tog så vi kunne komme af sted, og da vi først var i toget da fik det jo hurtigt. Vi ankom i god stil til Manhattan, og var klar på oplevelser. Jeg havde dog lyst til at ryge igen, for vi havde jo lige været undervejs i et tog i en time. Der var det så at det store chok kom for mig. Jeg fandt ud af, at der var rygeforbud i store dele af byen, og jeg derfor ikke måtte ryge. Jeg havde så en forestilling om, at jeg jo kunne ryge på hotellet, men der tog jeg så også fejl. Der er jo rygeforbud alle steder i den by. Hele hotellet var røgfri zone. Jeg måtte derfor snige mig ud for at ryge og så gemme mig. Det er sku lidt rystede at det skal være sådan. Jeg besluttede mig derfor til, at nu skal det være slut. Jeg ville stoppe med at ryge cigaretter, for følte mig sku lidt pinlig, når jeg stod om glemte mig bag skraldespande etc. Da jeg kom hjem, da fandt jeg en blog, hvor jeg kunne læse meget mere om e cigaretter. Det var der det gik op for mig, hvor let det egentlig ville være at stoppe på den måde.

I dag er jeg helt røgfri, og der kan jeg kun tænke tilbage på den oplevelser jeg havde i New York. I dag er det sjovt, men det var det på ingen måde på det tidspunkt. Hvis jeg da bare havde tænkt på e-cigaretter på det tidspunkt, så havde jeg undgået den oplevelse.