Menu Luk

Sodastream og hvidevarer på spidsen

Vores lille prinsesse, altså vores barnebarn Cecilie, er på ferie hos os i sommerhuset i denne uge. Hun er en rigtig lille perle på 8 år, som kan charmere sig ind hos de fleste – ikke mindst hos sin morfar, som bliver helt blød om hjertet, når han ser hende.

Og der er ikke mange ønsker, Cecilie kan finde på at udtrykke, før han straks står parat til at opfylde dem. Som for eksempel i går, da Cecilie nævnte, at det eneste, hun savnede i vores sommerhus, var en Sodastream maskine magen til den, hun har derhjemme.

Jamen, så må vi da have sådan en, sagde min mand og skyndte sig at begrunde det overfor mig med, at den nok hurtigt kunne tjene sig ind i form af sparede sodavand. Han aftalte med Cecilie, at de om eftermiddagen skulle køre ind til byen og købe maskinen.

Jeg nævnte for min mand, at han jo i sidste uge var kommet til at smadre det ovale gratinfad, vi har stationeret i sommerhuset, og at jeg faktisk savnede det. Så når han nu alligevel skulle til isenkræmmeren, måtte han da godt kigge efter et magen til.

Jeg må tilstå, at jeg blev glædeligt overrasket, da Cecilie og hendes morfar kom hjem igen. De havde selvfølgelig købt den ønskede Sodastream maskine, men min mand havde også husket gratinfadet, og her havde han faktisk flottet sig, for han havde købt et usædvanligt lækket fad fra Le Creuset, som faktisk er flottere end de fade, jeg har derhjemme.

[learn_more caption=”Mere om emnet”] Egentlig har min mand og jeg aldrig hørt til dem, der flotter sig ret meget med de varige forbrugsgoder. Vi har i vores tid sammen været nogenlunde enige om, at der ikke er grund til at bruge flere penge end nødvendigt på den slags, men nu har vi begge ændret os. Det skyldes i høj grad en rigtig træls oplevelse med en opvaskemaskine, vi købte for to år siden. Allerede i garantiperioden har vi fået den repareret tre gange, og selv om det ikke har kostet os noget, er det alligevel møg irriterende, fordi der jo altid går et par dage eller mere, før reparatøren kan komme, og i den tid må man så vaske op i hånden. Her i sidste uge var den så gal igen, men nu er garantien udløbet, så nu skal vi oven i købet selv betale for en reparation. Men det vil vi ikke, har vi bestemt. Vi vil i stedet købe en ny, og nu skal det være slut med billige hvidevarer, for vi gider ikke længere de trælse drillerier. Derfor tog vi ind i en hvidevareforretning i går for at finde en afløser for den uheldige maskine. Vi havde på forhånd besluttet, at vi ville se os lidt omkring i forretningen uden at have en ekspedient til at puste os i nakken. Det gjorde vi, og min mand stilede målrettet hen mod en udstilling af Miele hvidevarer, for det mærke har han stor tillid til. Vi valgte en maskine, som kommer i morgen, så vi slipper for den manuelle opvask. [/learn_more]

Andre artikler