e cigaret og rygelov

Den anden dag da jeg sad og nød min morgenkaffe og min e cigaret, var jeg ved at få min e cigaret damp og min kaffe galt i halsen, da jeg læste overskriften på Jyllandsposten ”Sygehus forbyder e cigaretter og trodser rygeloven”.
Helt ærligt som om vi tidligere ryger ikke havde nok problemer, da vi røg almindelige cigaretter, men nej nu forbydes vi altså at må dampe på vores e cigaretter inden for på Aalborg sygehus, trods det er lovligt ifølge rygeloven.
Aalborg sygehus er kommet med udtagelser om, det er fordi, de ved for lidt omkring e-cigaretter og hvad de indeholder. De har endog udtalt sig om, at væskerne indeholder kølervæske. Det er jo helt hen i hampen. Det er som om, de udtaler sig om noget, de slet ikke har forstand på.
Måske de skulle læse denne her artikel omkring en test med passiv rygning fra e cigaretter. Den passive damp der kommer ud giver ikke måleligt udslag på de personer, der bliver udsat for den passive røg, men det gør de på almindelig passiv røg. Det er hvad resultatet gav på den test, der er henvist til i artiklen.
Vi e cigaret dampere vil jo bare gerne af med den almindelige røg, som er spækket med kræftfremkaldende stoffer og afhængigheds stoffer. Det er virkelig som om, de ikke vil have os til at smide de cigaretter. Når jeg siger de, så taler jeg om myndighederne og alle tobaksproducenterne. Min teori er at tobaksproducenterne taber rigtig mange penge og myndighederne ligeså med hensyn til afgifterne.
Jeg håber snart, der er nogen der lukker øjnene op for, hvad det er der sker inden for det her område. Jeg ved, at e cigaret butikkerne har deres at slås med. Det er ikke kun sundhedsmyndighederne, men også betalingskort udbyderne der er ude efter dem. De danske butikker må nemlig ikke sælge e væske med nikotin, men vi som forbruger, må gerne købe nikotin væskerne i udlandet og importere dem til eget forbrug.

Hvorfor siger jeg bare?

Er det ikke bedre, at vi holder pengene herhjemme og holder hjulene en smule i gang på den måde? Jeg syntes det er idioti. Hvis de tror, at vi e cigaret rygere ikke gider købe det i udlandet, så kan de tro om. Det skaber bare et sort marked for rygervæsker og ved et sort marked, er der altid rådne kar blandt sælgerne. Herved menes der, at der helt sikkert vil dukke hjemmeblandet væsker op på markedet, der hverken er certificeret eller har produktions godkendelser. I disse e væsker vil der kunne findes alverdens skidt og snavs og så er det først, der kommer problemer af følgesygdomme.
Hvorfor gør de det ikke lovligt, men med et krav til forhandlerne? Det krav kunne være noget i retning af, at de skal kunne dokumentere, at e væskerne til e cigaretterne skal være certificeret med f.eks. SGS, der skal foreligge en tü rapport på produktionen og de skal være registreret ved f.eks. fødevarestyrelsen, så som FDA. De kunne endda tage en lille afgift og derved vil alle parter vinde. Der vil dog være én part, der vil stå, som den store vinder og det er os ex rygere, der vil forblive ex rygere.
Hvad er din mening omkring dette?